Love Rasulullah.

Friday, May 29, 2009

Siapa Penolong yang sesuai Untuk TOk Guru Haji HAdi Awang??Muktamar Pas tak lama lagi dah. Lebih kurang seminggu lagi. Saya tak mau fokus pada pemilihan lain seperti Naib Presiden, Muslimat PAs, Pemuda PAs..Semua tu dah settle . BIar je la. Yang saya nak fokus sekarang ni jawatan tumtuk orang no dua dalam PAS. Sebelum niUs nasarudin. Kali ni sapa pula. Adakah masih Oarng lama yang pegang. Yang semestinya orang yang kuat . amanah dan tepat dengan situasi semasalah , layak untuk mengisi tempat itu. Jawatan No dua ni penting. Kalu jadi apa-apa pada Presiden,, Maka dialah ambil alih. Besar tugas ni..Bukan macam cikgu tadika kerja dia. Ni soal mendtadbir rakyat dan umat islam. Kalau main -main , neraka jwab dia.

Rasa -rasa sapa yang layak ?? apa pun Allah saja yang layak dan lebih mengetahui sapa. Cuma pada saya, melihat kepada ketiga-tiga calon ni ,,semua nampak hebat. Mat sabu seperti Kahlid Al walid, Husam pula macam Abu Bakar As-sidiq, Yb Nasa pula macam saidina Osman Bin Affan. . apapun padangan saya ja. Mat sabu nampak radikel , Husam jenis diam-diam berisi. (bahaya ni).Yb Nasa jenis Formal , management orangnya kot. .

Apapun., siapa yang layak akan di ketahui masa muktamar nanti. Jangan pilih kerana dia Profesional or Ulamak, Erdorgan or Muqabalah ..yang penting pilihlah orang yang paling amanah , kuat dan kena dengan situasi semasa. Memilih pemimpin tanggungjawab bersama.

Semoga muktamar PAS menghasilkan satu ketumbukan untuk merampas maalaysia dengan mendaulatkan islam pada 2013 nanti.
 

Tujuanku Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger