Love Rasulullah.

Friday, September 25, 2009

Rasul Melayu yang sudah layu.

Ingat lagi anda, Musailamah al Kadzdzab, Aswad al Ansi, Tulaihah al Asadi,.Sajjah binti al Harits,Ahmad bin Husain,Laqit,Mirza Ghulam Ahmad, Mirza Ali Muhammad,Bahaullah, al Mukhtar bin Ubaidillah,Ibnu Sam’an,Amir bin Harb,Abu Mansur al Ijli,Ibnu Said as Sajli,Abu Khattab al Asadi,Ibnu Bahram al Juba’I,Hasan bin Hamdan,Abu Qasim an Najar,al Muni’ul Qashar,Ibnu Kharba al Kindi,Abu Muslim as Siraj,Harits bin Saad, ,

Ini la dia senarai mereka berani mengaku jadi Nabi selepas kewafatan Rasulullah Saw.. Mereka ni semuanya di bunuh akhirnya.

Tapi Special kes dia Malaysia ….

"Rasul Melayu", Abdul Kahar Ahmad (from Malaysia) mengaku bersalah akan di hukum melalui pertuduhan mengikut Seksyen 8(a), 7 (1), 12(c), 10(b) dan 13 (1) enakmen itu membolehkan Abdul Kahar didenda RM21,000 dan dipenjara selama 13 tahun dan disebat.

NI fakta pasal dia:

  • Abdul Kahar menyebut, dia didapati telah menjelaskan doktrin palsu dengan menyatakan bahawa sembahyang hanya cukup sekadar mencegah daripada membuat perkara keji dan mungkar sahaja dan ibadah Haji sekarang ini sia-sia dan merugikan
  • Memengisytiharkan diri sebagai Rasul orang Melayu sedangkan pengisytiharan itu adalah palsu serta bertentangan dengan ajaran Islam.
  • Abdul Kahar didapati menyebarkan pendapat yang bertentangan dengan fatwa iaitu mengaku dirinya Rasul yang diutuskan oleh Allah untuk orang Melayu, menyatakan bahawa sembahyang lima waktu tidak wajib memadai hanya melakukan kebaikan dan menjauhi kemungkaran dan menyatakan bahawa ibadah Haji itu tidak perlu ditunaikan di Mekah serta boleh dikerjakan di mana-mana sahaja di bumi Allah.
  • Menghina pihak berkuasa agama dengan mengingkari dan melanggar arahan Mufti yang mana dia masih menjelaskan amalan serta mengajar ajaran Kahar Bin Ahmad di hadapan tiga orang bernama Hanif Taslin, Nurhelmi Ikhsan dan Mohammad Nabil Abu Naim yang difatwakan pada 23 Mei 1991 sebagai menyeleweng daripda ajaran agama Islam.

Cukupkah sekadar sebat ,penjara dan denda duit???

 

Tujuanku Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger