Love Rasulullah.

Monday, October 26, 2009

Sempitnya Pemikiran mereka yang di tuduh "Mata Gelap" Umno dalam PAS


Harun berkata, beliau tidak percaya Nik Abdul Aziz yang menulis di dalam blog berhubung muktamar khas itu.

“Setakat ini saya masih tak percaya Tok Guru Nik Abdul Aziz buat keputusan seperti itu,” ujarnya kepada media selepas merasmikan Majlis Penutup Sambutan Jubli Perak Pasti Negeri Terengganu di Dewan Banat Maahad Darul Quran, Rusila, petang ini.

Katanya, walaupun perkara itu terdapat di dalam blog tok guru, namun siapa sebenarnya yang menulis tidak diketahui.

“Saya tak percaya tok guru kata. Saya rasa bukan tok guru (tulis). Saya kenal tok guru,” ujarnya.

Baginya, dengan kecanggihan yang ada sekarang, sesiapa sahaja boleh menulis dan memasukkannya ke dalam blog Menteri Besar Kelantan itu.

Sempit juga pemikiran mereka yang dudk dalam dewan ulama (khususan ila Ust Harun) ..

Yes besar kemungkinan tok guru Tak tulis..Mungkin juga ya..Ala kulli hall mana-mana presiden/ MB dll yang berpangkat besar pun pasti ada PA (pembantu dia) ..Takkan nak tulis pun kena jari batang tubu dia juga.

Hj Hadi Presiden PAS (OKT mata gelap UMNO) , mesti stement dia juga orang tulis..semua orang susun ..betui dak..

Kemudian lagi satu , bodoh dan bangang sangatkah seorang mursyidul am PAS , menjawat jawatan MB kelantan, yang sudah berada dalam kancah sepak terajang politik begitu lama untuk membuat kenyataan seperti itu.

Beliau dah berpengalaman , dah tahu situasi, dah makan garam lebih banyak dari orang lain yang konon rasa hebat berpolitik. Takkan dia tak mampu untuk membuat cadangan idea seperti itu sehingga mereka menuduhnya mengaharapakan orang lain sebagai jarum yang dok cucuk beliau..

Kalau tak ye pun , mungkin tok guru berbincang dan mendengar pandangan kemudian beliau merasakan rasional lalu dia buat petimbangan la. Dia kemukakan idea.

Salahkah dia kemukakan idea. Adakah islam menyekat idea semua orang. SO kalau macam tu ,,kira PAS ni sempit la.

Kat luar sibuk lawan pasal demokrasi , kebebasan bersuara itu ini dan sebagainnya. Tapi bila mai dalam kelambu sendiri dah jadi "KAWAQ" .

Bagi aku, Tok guru lahirkan apa yang dia rasa atas apa yang orang kata, tok guru tak tuduh, semua yang tok guru cakap pasal dalang umno, UG dll semua tu benda dok terapung kat media massa.

Dia sebagai mursyidul Am pas tengok benda tu (isu-isu yg timbul ) tentulah sakit hati.,,sebab di sayangkan PAS. macam juga aku. .Sapa tak terasa kalau orang kata PAS macam tu macam ni.

Kalau orang kata kat mak ayah kita..cakap itu ini apa kita rasa.

Cadangan tok guru buat EGM kira ok la. Sekurang-kurangnya dia nak selesaiakn kekusustan masalah yang ada. Berbincang, bermuktamar dalam suasana mahabbah, ok ape. Jika mereka tidak bersalah tak mengapa. beres kerja.

Cuma yang terkilannya. Kenapa ada orang tak boleh nak fikir rasional dulu dengan idea seseorang. Tetapi boleh siap tuduh, kutuk, perli..Maaf bagi aku memang tak patut. - Sekadar merapu & berkongsi.0 comments:

Post a Comment

 

Tujuanku Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger