Love Rasulullah.

Tuesday, July 6, 2010

Persaingan itu menyihatkan .

Pertembungan PAS dan UMNO tidak akan berhenti selagi dasar pengangan masing-masing tidak sama. Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat pernah sebut, sekiranya UMNO menukar dasar perjuangannya yang bersifat Nasionalis kepada Islam (alquran Sunnah) , Pas sanggup dibubarkan . Sampai begitu sekali tegasnya prinsip Tok Guru.


Sebelum ini bedegar politik negara apabila PAS mahu malakukan kerajaan Perpaduan (UG) dengan UMNO. Tok Guru antara orang yang paling lantang dalam menentang tindakan PAS ini . Tok Guru tidak mahu PAS ditipu sekali lagi seperti satu ketika dahulu, termasuk kekejaman terhadap Dato Sri Anwar Ibrahim.

Kunci menghalang penyatuan ini jelas pada prinsip perjuangan . Hak dan Batil tidak boleh di satukan sehingga hari kiamat.

Ada sebuah hadis mafhumnya sahaja yang mampu di kongsi, tatkala mana Nabi Allah memohon doa kepada Allah swt untuk umatnya sebanyak 3 permintaan. Namun pada permintaan kali ke-3 Allah tidak perkenankan , iaitu doa Nabi kepada Allah agar Umatnya hidup dalam bersatu padu tiada perpecahan.

Nabi-nabi terdahulu dan para sahabat telah berdepan dengan batil lebih dahsyat dari kita. Nabi Allah Musa a.s, Allah tampilkan Firaun sebagai lawanya. Begitu juga Nabi Nuh , Nabi ISa dan Nabi Kita Muhammad Saw. Generasi sahabat Pertembungan politik paling dahsyat pada zaman pemerintahan Saidina Ali k.rwjh, sehingga timbulnya parti Muktazilah, Kahwarij , dan sebaginya .Zaman Tabbi' Taabiin sehinggalah sekarang masih tetap wujud pertembungan Hak dan Batil.

IkhwanulMuslimin , berdepan dengan pemerintahan sekular, beliau mati di tembak. Nah zaman sekarang PAS bertemu dengan UMNO.Boleh juga untuk di katakan disini PAS memperjuangkan yang HAK dan UMNO perjuangkan yang BATIL.

Pas perlu bersyukur sebab ada UMNO. Jika tidak PAS akan sentiasa berasa selesa kerana tiada saingan dalam memperjuangkan Islam.

UMNO menuduh PAS parti sesat. PAS jangan melenting lebih-lebih. Itu memang kerja mereka. Kena ucap terima kasih sebab tuduh PAS begitu. Sekurang-kurangnya nampak sikit kelemahan UMNO.

Mereka terkelu tidak terkata bila terpaksa akur dengan desakan PAS dan PR terhadap Isu judi , Ini juga membuktikan UMNO semakin tidak keruan.

sekadar berkongsi
Tak Paksa untuk mempersetujui.

Semakin banyak sikap "sekap jarang" UMNO dalam menyerang PAS ini sebenarnya memberi kredit besar pada PAS juga.

Pertembungan Hak & Batil pastinya akan terus-menerus berlaku. Kerana inilah sunnatullah dalam menguji hambanya.

0 comments:

Post a Comment

 

Tujuanku Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger