Love Rasulullah.

Tuesday, August 4, 2009

Sikap UMNO pada TGNA macam Pemimpin QURAISY dengan Nabi Muhammad Saw.


Hebat sungguh serangan demi serangan dalam Akhbar yang UMNO lakukan pada TOK GURU Saya bukan nak sembang politik kat sini. Tapi minta semua fikir sendiri la.

Kenapa Tok Guru jadi sasaran? kenapa bukan presiden PAS atau yang lain. Semua statement Tok Guru di manipulasi. Mereka fikir tohmahan mereka dengan bantuan Utusan Malaysia dan Berita Harian akan melemahkan Tok Guru.

Kenapa UMNO ini terlalu jahat sangat.? saya yakin dengan Tok Guru. Sapa lagi Ulama kat malaysia ni yang macam dia. Tengok saja kelantan , macam-macam dah jadi. Rakyat semua senang. Kalau dia jadi PM , alangkah amannya malaysia. Kelantan di tadbir dengan pemerintahan Islam, tapi sayang kerajaaan Pusat guna sekular. Salah seorang menteri kerajaan UMNO kata sendiri yang kerajaan mereka adalah kerajaan sekular. Cari la sendiri menteri tu sapa.

Saya tegok, ugutan, rayuan, tohmahan yang mereka lakukan tak ubah seperti mana desakan dan perancangan pemimpin Quraisy Makkah dahulu untuk menghalang Nabi dari terus menyebarkan Islam di sana.

Mereka menggunakan Bapa saudara nabi untuk memujuknya supaya tinggalkan kerja dakwah. Mereka mengherdik Nabi ketika belaiu melaungkan di atas bukit selepas peritiwa isra mikraj. Nabi tawarkan takhta, Nabi di tawarkan perempuan-perempuan, harta yang banyak, Nabi juga kena simbah dengan Najis. Semua ini sama sekali tidak melemahkan Nabi Saw. Menyeru Manusia kepada islam tetap di teruskan. Sehinggalah Mereka mengambil pendekatan untuk membunuh Nabi. Namun mereka merancang, Allah juga merancang. Tetapi perancangan Allah lebih Baik.

Persoalannya, mereka kaum Quraisy ini ternyata jelas Kafir , tetapi UMNO?? , Sehingga kata-kata tok guru pun mereka kata agenda Politik. Saya yakin dan optimis UMNO memang tak paham konsep politik Islam yang sebenar. -sekadar pandangan.

0 comments:

Post a Comment

 

Tujuanku Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger