Love Rasulullah.

Monday, January 4, 2010

ALLAH untuk semua!!


Secara ASAS, Allah For ALL..Tapi Jika Akhbar Herald memang sengaja nak permain nama ALLAH kita LAWAN..

Kita marah Agama lain bawa agenda mereka secara agresif, sehingga ke peringkat perundangan, Cuma bagaimana agenda dakwah Islam kita ?? sudah agresif atau tidak .

Kenapa Hanya NGO , UMNO dan Penyokong UG dalam PAS sahaja begitu bersemangat membantah .Dimana PAS, PKR, DAP ( Pakatan Rakyat ).

Dimana suara Majlis FATWA yang serius berbincang tentang ISU ini . Suasana semakin PANAS, Sepatutnya Muzakarah Majlis FATWA kena pantas. Walaupun FATWA sebelum ini sudah ada, TAPI dalam keadaan sekarang, MAJLIS FATWA kena tampil bersama Hujah berdasarkan realiti, masalah , dan waqie yang berlaku.

MAjlis FATWA ada autoriti. Ada delegation Of Power jika keluar statement. Kalau masing-masing orang politik keluar kenyataan, Masih ada yang tak percaya , sebab masing-masing ada prejudis antara satu sama lain .

Saya tak mahu mengulas tentang isu ini kerana sudah banyak blogers dah ulas .

Cuma Saya tertarik artikel dalam Biaq pi la , Saya rasa "mereka " yang beria-ia nak bantah isu ini , perlu tebus balik "kes-kes" sebelum ini yang ternyata berlaku ketidakadilan terhadap Islam itu sendiri.

Wahai pemimpin negara, Dan ahli politik sekalian, ISU RASUaH, Enjin JET hilang, Skandal PKFZ dan banyak lagi, jangan pula buat -buat lupa..Jangan Politikan Nama ALLAH.-sekadar merapu & berkongsi.

1 comments:

Bungakopi said...

cuba baca blog http://tehranifaisal.blogspot dan http://abdmalekselamat.blogspot.com/2010/01/kalimah-allah-adakah-untuk-islam-sahaja.html

Post a Comment

 

Tujuanku Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger