Love Rasulullah.

Saturday, July 3, 2010

Jaga hak DIA, hak kita akan dijagaNYA.

Semalam pulang dari Slim River , p makan durian,rambutan ,nenas dan macam-macam kat dusun dengan kawan dan ust senior UM. 5 Biji durian berjaya dihabiskan dengan bergaya. Habis makan terus ke Sg.Bil, mandi air terjun la. Cantik tempat, kalah sungai congkak ,haha.

Pulang ke KL tepat jam 7 malam . Masing-masing letih lepas pekena durian, rambutan, nenas dan mandi sungai. Paling tak tak tahan ada member sendawa dalam kereta, bayangkanlah bau durian , hanya Allah yang tahu ..haha , terpaksa berhenti tepi lebuhraya untuk neutralkan balik bau dalam kereta. Mana boleh tahan . Silap hari bulan boleh dapat Heart Attack. Kami pun buat perjanjian , "no Sendawa2" k dalam kereta. Kalau tak kena tinggal tepi jalan


Tengah perjalanan ,tetiba teraba kunci motor dalam kocek. Alamak.....tak dak. Dalam hati fikir jatuh dalam air ja waktu tu ( tp mustahil). Ingat-ingat balik ,sah memang tertinggal kat motor di Ar RAHMAN. Dalam hati dah risau dah , Ingat Allah ja time tu , berdoa moga motor tak hilang . ( bukan apa, ni dah masuk kali kedua kalau hilang).

Untuk tenangkan hati ni , teringat kata-kata seorang USt "Dalam buat kerja Islam ni , kalau kita jaga HAK Allah , Dia akan jaga hak kita , sekali sekala Mesti ada salah silap yang kita buat dan sudah tentu Allah akan uji balas balik kat kita " , katanya dengan slumber.

Sampai saja di masjid Ar-Rahman , Alhamdulillah , ada short notis kat motor
"Sila jumpa saya Halim EX5 WJU 854 untuk dapatkan kunci ".

Dalam hati Syukur , nasib baik tak hilang. Tapi geram juga, awat dia x tinggalkan no fon. Manala aku nak cari dia.

Nasib baik Allah munculkan Pak Anjang ( nama glamour kat masjid) . Dia ni selalu tolong PMIUM buat pogram. Dia yang bantu sampi aku jumpa balik kunci tu. Syukur motor tak hilang . WEA 996.

Memang benar "Allah akan uji kita tak tentu bila dan dalam bentuk yang tak diduga. Paling penting adalah Husnu Zhon kita dengan Dia. Kalau kita jaga Hak Dia , Dia akan jaga hak kita, kalau kita tahu berterima kasih pada Dia, Dia akan lebih kasih ,sayang dan merahmati kita " .-End.

Sekadar berkongsi.
Tak Paksa untuk mempersetujui.

7 comments:

makcik said...

Jangan careless lagi lain kali (^_^)..

Abdullah Azzam Al Qadahi said...

baik makcik ...

Abdullah Azzam Al Qadahi said...

to Mak cik : thanks a lots, tapi saya memang camni ..

makcik said...

tu yang payah..satg ada anak..tertinggal kat pasar malam...

Abdullah Azzam Al Qadahi said...

to Makcik : x pe, biar ank survive sikit. , Nabi Yusuf kena campak dalam perigi dulu, lagi dahsyat :)

makcik dah letih said...

adui, sedangkan anak2 kecik yang jalan merata tu..sampai sekarang tak jumpa2..camna ni..

Bungakopi said...

cuai ni, cuai..biasa ni.

Post a Comment

 

Tujuanku Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger